ZDROWE ODŻYWIANIE – jak ZACZĄĆ i czego UNIKAĆ? – Trader 21 i Ryszard Grzebyk | 219

Ryszard Grzebyk

Ryszard Grzebyk to autor książki „Rak to nie wyrok”, dyplomowany w Kanadzie osteopata (DOMP), doktor medycyny naturalnej (DNM) i chińskiej (DTCM), specjalizujący się głównie w chorobach chronicznych.

Zdrowe odżywianie

Nie od dziś wiadomo, że zdrowe odżywianie ma olbrzymi wpływ na funkcjonowanie całego naszego organizmu. Równocześnie na każdym kroku spotykamy obecnie supermarkety czy fast foody, w których szybko dostać możemy po prostu „coś do zjedzenia”. Stoimy przed wyzwaniem konieczności nieustannych wyborów i ustalenia hierarchii, co jest dla nas najważniejsze.

Dlaczego starsze pokolenia cieszą się lepszym zdrowiem i odpornością?

  • Selekcja naturalna – słabsze dzieci niestety umierały, większe szanse na przeżycie miały silniejsze organizmy.
  • Dieta z okresami głodówki – w przednówku (okres między przedwiośniem a pierwszymi plonami) ograniczony dostęp do pożywiania, który powodował samooczyszczanie organizmu i cykliczne odtruwanie.
  • Brak szkodliwych nawozów sztucznych – w efekcie spożywana była lepsza, bardziej wartościowa żywność.

Tylko od nas zależy, czy wykonamy pierwszy krok w kierunku zdrowego odżywiania. Z pewnością nie jest to proste. Nie tylko ze względu na nasze nawyki, ale także portfele – za zdrowszą żywność niestety musimy płacić więcej. Jednak to od nas zależy, czy będziemy się edukować w kierunku zdrowego odżywania, szukać możliwości korzystania ze zdrowej żywności i dokonywać takich wyborów, by było nas na nią stać. A także czy będziemy dawać sobie licencję na jedzenie wszystkiego, na co mamy ochotę, skoro pracujemy i zarabiamy.

Miej świadomość, że każdy z nas pracuje na swoje choroby i zdrowie całe życie i dokonuje wyborów zgodnie ze swoim sumieniem.

Książki „Rak to nie wyrok”

Książki „Rak to nie wyrok” możesz zamówić na https://bit.ly/RaktonieWyrok

Wywiad na kanale Grzegorz Kusz Agent Specjalny

Moim gościem jest: Trader 21 i naturopata Ryszard Grzebyk

Link do wywiadu: https://youtu.be/r1UHMoKRHDo

Odcinek 219 ZDROWE ODŻYWIANIE – jak ZACZĄĆ i czego UNIKAĆ?

00:00:00 – Wstęp

00:03:06 – ZDROWE ODŻYWIANIE – jak ZACZĄĆ i czego UNIKAĆ? –

00:07:20 – Jak przygotować zdrową i bezpieczną wodę?

00:11:34 – Jak wzmocnić i przygotować organizm do gorszego jedzenia z marketów?

00:17:47 –  Czy gluten jest zły? O co chodzi z glutenem?

00:19:59 – Jak weryfikować piekarnie?

00:21:41 – Dlaczego kiedyś nie było alergii na gluten?

00:26:02 – Jak być zdrowym i korzystać z dóbr i smaków mniej zdrowej żywności?

00:28:51 – Niewolnictwo żywienia czy złoty środek?

00:29:28 – Jak zacząć żyć i jeść zdrowiej za małe pieniądze?

00:32:41 – Gdzie ZA DARMO edukować się o zdrowiu?

Może Cie również zainteresować